Новости дня

22 сентября, суббота





21 сентября, пятница




















20 сентября, четверг




















Молитвы о здравии

0

Просить о здравии можно всех святых. Но есть особо почитаемые, «отвечающие» за здоровье. В том числе Спиридон Тримифунтский, Симеон Верхотурский и Матронушка Московская.

Молитва святому Спиридону Тримифунтскому

О великий и причудный святителю Христов и чудотворче Спиридоне, Керкирская Похвало, всея вселенныя светильниче пресветлый, теплый к Богу молитвинниче и всем к тебе прибегающим и с верою молящимся скоропредстательный заступниче! Ты веру православную на Никейстем Соборе посреде отцев преславно изъяснил еси, ты единство Святыя Троицы чудесною силою показал еси и еретики до конца посрамил еси. Услыши убо, святителю Христов, нас грешных, молящихся тебе, и сильным твоим предстательством у Господа избави нас от всякаго злаго обстояния: от глада, потопа, огня и смертоносныя язвы.

Ты бо во временней жизни своей от всех сих бедствий избавлял еси люди твоя: от нашествия агарян и от глада страну твою сохранил еси и многия грешники к покаянию привел еси, за святость же жития твоего Ангелы невидимо в церкви поющия и сослужащия тебе имел еси. Сице убо прослави тебе, вернаго Своего раба, Владыко Христос, яко вся тайная человеческая деяния дарова тебе разумети, живущия же неправедно обличати. Многим в скудости и недостаточестве живущим ты усердно помогал еси, люди убогия изобильно во время глада напитал еси и ина многа знамения силою в тебе живущаго Духа Божия сотворил еси. Сице и нас не остави, святителю Христов, поминай нас, чад твоих, у Престола Вседержителя, и умоли Господа, да подаст многих наших грехов прощение, безбедное и мирное житие да дарует нам, кончины же живота непостыдныя и мирныя, и блаженства вечнаго в будущем веце сподобит нас, да выну возсылаем славу и благодарение Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

На Руси святой Спиридон почитался наравне со святым Николаем. К его чудесам относятся чудеса исцеления от всех недугов, помощь страждущим в нужде и скорби. Он исцелял неизлечимо больных, изгонял бесов и даже воскрешал мертвых

Молитва Симеону Верхотурскому

О святый и праведный Симеоне, чистою душею твоею в небесных обителех в лице святых водворяяйся, на земли же телом твоим нетленно почиваяй. По данной ти благодати от Господа молитися о нас, милостивно призри на нас многогрешных, аще и недостойнии, обаче с верою и упованием к тебе притекающих, и испроси нам от Бога прощение согрешений наших, в няже впадаем множицею во вся дни жития нашего. И якоже прежде овым убо от очныя зельныя болезни ни мало зрети могущим исцеление очес, овым же близ смерти бывшим от лютых недугов врачевание, и иным иная многая преславная благодеяния даровал еси: сице избави и нас от недугов душевных и телесных и от всякия скорби и печали, и вся благая к настоящему житию нашему и к вечному спасению благопотребная нам от Господа испроси, да тако твоим предстательством и молитвами стяжавше вся нам полезная, аще и недостойнии, благодарне восхваляюще тя, прославим Бога, дивнаго во святых Своих, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Святому Симеону Верхотурскому молятся при болезнях ног, от тяжелых и продолжительных болезней глаз

Молитва преподобному Александру Свирскому

О священная главо, Ангеле земный и человече небесный, преподобне и Богоносне отче наш Александре, изрядный угодниче Пресвятыя и Единосущныя Троицы, многия милости живущим во святей обители твоей и всем, с верою и любовию притекающим к тебе, являяй! Испроси нам от Господа вся к житию сему временному благопотребная, паче же к вечному спасению нашему нужная. Буди всем нам, чудотворче святый, во всякой скорби и обстоянии скорый помощник. Наипаче же в час кончины нашея явися нам заступник благосердый, да не предани будем на мытарствах воздушных власти злобнаго миродержца, но да сподомимся непреткновеннаго  восхода во Царствие Небесное.

Ей, отче, молитвинниче наш присный! Не посрами упования нашего, не презри смиренных молений наших, но присно о нас пред престолом Живоначальныя Троицы предстательствуй, да сподобимся вкупе с тобою и со всеми святыми, аще и недостойни есмы, в селениих райских славити величие, благодать и милость единаго в Троице Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Половина чудес Александра Свирского относится к исцелению расслабленных и парализованных. У его мощей исцелялись слепые, калеки, бесноватые. Избавляет святой и от супружеского бесплодия

Молитва о здравии Матроне Московской

О блаженная мати Матроно, душею на небеси пред Престолом Божиим предстоящи, телом же на земли почивающи, и данною ти свыше благодатию различные чудеса источающи, призри ныне мистивным твоим оком на ны, грешныя, в скорбех, болезнех и греховных искушениих дни своя иждивающия, утеши ны, отчаянныя, исцели недуги наша лютыя, от Бога нам по грехом нашим попущаемыя, избави нас от многих бед и обстояний.

Умоли Господа нашего Иисуса Христа простити нам вся наша согрешения, беззакония и грехопадения, имиже мы от юности нашея даже до настоящего дне и часа согрешихом, да твоими молитвами получивше благодать и велию милость, прославим в Троице Единаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

На 17-м году жизни у блаженной отнялись ноги, и оставшиеся 50 лет она, «сидячая», помогала болящим и страждущим, в том числе и страдающим параличом.

поделиться:






Колумнисты


Читайте также

Оформите подписку на наши издания